Антиферменти
Антиферме́нти (від анти... та ферменти) — специфічні речовини білкової або пептидної природи, які гальмують або блокують дію ферментів, утворюючи з ними неактивні комплекси. Оберігають органи й тканини від руйнівної дії відповідних ферментів. Препарати з антиферментними властивостями широко застосовують у медицині.
Література
- Чекман І. С., Горчакова Н. О., Казак Л. І. та ін. Фармакологія / За ред. І. С. Чекмана. 4-те вид. Вінниця : Нова книга, 2017. 784 с.
Автор ВУЕ
Покликання на цю статтю: Антиферменти // Велика українська енциклопедія. URL: https://vue.gov.ua/Антиферменти (дата звернення: 10.05.2024).
Статус гасла: Оприлюднено
Оприлюднено: 30.06.2021
Важливо!
Ворог не зупиняється у гібридній війні і постійно атакує наш інформаційний простір фейками.
Ми закликаємо послуговуватися інформацією лише з офіційних сторінок органів влади.
Збережіть собі офіційні сторінки Національної поліції України та обласних управлінь поліції, аби оперативно отримувати правдиву інформацію.
Отримуйте інформацію тільки з офіційних сайтів