Антиферменти

Антиферме́нти (від анти... та ферменти) — специфічні речовини білкової або пептидної природи, які гальмують або блокують дію ферментів, утворюючи з ними неактивні комплекси. Оберігають органи й тканини від руйнівної дії відповідних ферментів. Препарати з антиферментними властивостями широко застосовують у медицині.

Література

  1. Чекман І. С., Горчакова Н. О., Казак Л. І. та ін. Фармакологія / За ред. І. С. Чекмана. 4-те вид. Вінниця : Нова книга, 2017. 784 с.

Автор ВУЕ

Редакція_ВУЕ


Покликання на цю статтю

Покликання на цю статтю: Антиферменти // Велика українська енциклопедія. URL: https://vue.gov.ua/Антиферменти (дата звернення: 10.05.2024).


Оприлюднено

Статус гасла: Оприлюднено
Оприлюднено:
30.06.2021

Важливо!

Ворог не зупиняється у гібридній війні і постійно атакує наш інформаційний простір фейками.

Ми закликаємо послуговуватися інформацією лише з офіційних сторінок органів влади.

Збережіть собі офіційні сторінки Національної поліції України та обласних управлінь поліції, аби оперативно отримувати правдиву інформацію.

Отримуйте інформацію тільки з офіційних сайтів


Міністерство оборони України Лого.png

Міністерство оборони України

МВС України Лого.jpg

Міністерство внутрішніх справ України

Генеральний штаб ЗСУ Лого.jpg

Генеральний штаб Збройних сил України

Державна прикордонна служба України Лого.jpg

Державна прикордонна служба України

Увага! Опитування читачів ВУЕ. Заповнити анкету ⟶